Murskeet – Etelä-Satakunta, Säkylä ja lähikunnat

Erilaiset murskeet monenlaiseen rakentamiseen

Säkylän Sora-Pojilta saat asfalttimurskeet, kalliomurskeet, kivituhkat sekä soramurskeet. Erilaiset murskeet sopivat hyvin teiden ja katujen rakentamiseen sekä päällystemateriaaleiksi niiden hyvän kantavuuden ja tiivistyvyyden vuoksi. Hienojakoisemmat murskeet soveltuvat oivallisesti myös pihamaiden ja katujen hiekoitukseen.

Murske sopii moneen tarpeeseen

Murske on kalliosta irti räjäytettyä tai kivestä hienonnettua ja seulottua kiviainesta, joka on murskattu pieneksi ja seulottu tiettyyn maksimiraekokoon. Murske on teräväsärmäistä ja murtopintaista. Soramurskeessa saattaa esiintyä sileää pintaa, mutta sekin on pääosin murtopintaista. Mursketta on monenväristä, murskeen väri vaihtelee alueen peruskallion värin mukaan.

Murskeet jaotellaan yleisesti:

  • Jakavan kerroksen murskeet, raekoot 0-56 – 0-90mm 
  • Kantavan kerroksen murskeet, raekoot 0-30 – 0-63mm
  • Kulutuskerroksen murskeet, raekoot 0-4 – 0-16mm

Murskeita eri kokoluokissa

Valitse tarvitsemasi murske työkohteesi ja kokoluokan mukaan. Tarvittaessa autamme tarpeisiisi sopivan maa-aineksen valinnassa.

Murskeita saa seuraavissa kokoluokissa:

On hyvä ottaa huomioon, että rakentamisen kiviaineksilla on omat tehtävänsä, eivätkä ne väärässä paikassa toimi toivotulla tavalla. Salaojasora tai sepeli ei esimerkiksi ole oikea ratkaisu maanvaraisen lattian alle. Kalliomurske ja sepeli eroavat toisistaan siten, että murskeen seassa on hienojakoista tiivistyvää ainesta – sepelistä tämä aines poistetaan seulomalla. Kalliomurske tiivistyy siinä olevan aineksen johdosta paremmin kuin sepeli ja sopii rakennusten kantavaksi pohjaksi, joka läpäisee kosteutta ja estää routimista. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua sopivan maa-aineksen valinnassa.