Kivituhka – Etelä-Satakunta, Säkylä ja lähikunnat

Kivituhka on mineraalirikas, monikäyttöinen murske

Kivituhka on kallion murskauksesta sivutuotteena syntyvää kiviainesta, joka on useita muita kalliomurskeita hienojakoisempaa – se itseasiassa on osittain pölyksi luokiteltavan hienojakoista, osittain pientä kiviraetta. Koska kivituhka on osittain pölyä ja karkeimmillaankin hyvin pientä raekooltaan, on se todella hyvin tiivistyvää ja kivituhkalla saakin tehtyä kestäviä kantavia pintoja esimerkiksi kulkuväylille. Koska kivituhka on murskeaineena niin tiivis ja vettä heikosti läpäisevä, on se myös käytännössä routimaton.

Kivituhka pihaan ja viherrakentamiseen

Kivituhka sopii erityisen hyvin pihaan, kulkureiteille, pihakiveyksen asennushiekaksi, osaksi nurmikon perustusta tai vaikkapa kukkapenkin multasekoitukseen. Kivituhkan raekoko on hyvin hienoa, käyttökohteen mukaan 0-8 mm, mikä tekee siitä tasasisesti levittyvän ja helposti tiivistyvän. Meiltä Sora-Pojilta saat tilattua kivituhkaa kahdessa koossa, 0-4 mm sekä 0-8 mm.

Asennuksen jälkeen kivituhkakerros on mahdollista työstää todella tiiviiksi, tai odottaa sen luonnollinen tiivistyminen. Hyvin nopeasti kivituhka tiivistyy todella napakaksi, mutta todella heikosti vettä läpäiseväksi, mikä tulee huomioida kivituhkaa käytettäessä. Toisaalta tämä todella napakka tiivis pinta tekee myös sen, että esimerkiksi rikkaruohot eivät viihdy kivituhkapäällysteessä yhtä hyvin.

Pihan nurmikon perustana tai muun kasvualustan osana kivituhka on erinomainen, sillä siinä on paljon mineraaleja ja se vähentää maan happamuutta. Kerromme mielellämme lisää kivituhkan käyttötarkoituksista ja ominaisuuksista!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnostuitko kivituhkasta pihan tai vaikka urheilukentän pintamateriaalina? Ota yhteyttä ja kysy lisää! Toimitamme kivituhkaa ja muita murskeita eteläisen Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.

Soita tai jätä viestiä